Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na amerykańskie pancakes. Możemy je podawać z miodem, owocami, syropem klonowym...
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 920
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 920
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę i cukier. Następnie dodajemy jajko i mleko, mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiego ciasta. Rozgrzewamy patelnie teflonową i wylewamy około pół chochelki ciasta. Gdy na powierzchni placka powstaną bąbelki powietrza należy przewrócić go na drugą stronę i smażyć na lekko złoty kolor. Smacznego.