Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 3802
Dodano: 21.05.2012
Odsłon: 11137
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Do miseczki wsypujemy mąkę i cukier. Następnie dodajemy jajko i mleko, mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiego ciasta. Rozgrzewamy patelnie teflonową i wylewamy około pół chochelki ciasta. Gdy na powierzchni placka powstaną bąbelki powietrza należy przewrócić go na drugą stronę i smażyć na lekko złoty kolor. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

meyers 05 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Polecam ten przepis - https://www.youtube.com/watch?v=T9EMiqtUrcE - dla Panów na końcu filmu niespodzianka1 Kto głosował? | Odpowiedz

maluszekk 17 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Świetnie wyszła ta fotka, sam ten widok zachęca do zrobienia tych pyszności.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Alicja1710 11 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
Świetny i prosty przepis! Polecam!0 Kto głosował? | Odpowiedz

ilovebakepl 22 maja 2012Zgłoś do usunięcia
W oryginale trzeba smarować patelnię, ale ja dodałam do środka i smażyłam na teflonowej patelni.0 Kto głosował? | Odpowiedz

cydynka 22 maja 2012Zgłoś do usunięcia
a co z roztopionym masłem? Do środka czy na patelnie?0 Kto głosował? | Odpowiedz