Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na amerykańskie pancakes. Możemy je podawać z miodem, owocami, syropem klonowym...
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6998
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1126
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6998
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1126
Składniki
Do miseczki wsypujemy mąkę i cukier. Następnie dodajemy jajko i mleko, mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiego ciasta. Rozgrzewamy patelnie teflonową i wylewamy około pół chochelki ciasta. Gdy na powierzchni placka powstaną bąbelki powietrza należy przewrócić go na drugą stronę i smażyć na lekko złoty kolor. Smacznego.