Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na deser proponuję dziś coś niebanalnego.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 55
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Dno każdej kokilki posmarować łyżeczką masła orzechowego.
Do każdej wsypać po 1/4 szklanki płatków owsianych.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Do każdej kokilki włożyć po 1/3 części startych jabłek i po pół łyżeczki cukru.
Wstawić do piekarnika z włączonymi grzałkami górną i dolną, rozgrzanego do temperatury około 200 stopni Celsjusza na 10 minut.
Ricottę utrzeć z dodatkiem jajka, cukru wanilinowego i dwóch łyżeczek cukru.
Po 10 minutach temperaturę zmniejszyć do 170 stopni Celsjusza. Kokilki wyjąć z piekarnika, do każdej wlać po 4 łyżki mleka i nałożyć na wierzch po 1/3 ricotty przygotowanej w poprzednim etapie.
Wstawić do piekarnika na kolejne 10 minut.
Po upieczeniu wierzch można posypać kakao.
Deser smakuje na gorąco i na zimno.