Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Świetny sposób na wykorzystanie białek.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1007
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 905
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 223
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3238
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1007
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 905
Składniki
Masło roztopić w rondelku. Kiedy będzie płynne wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Odstawić do przestudzenia.
Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier. Kiedy masa będzie gęsta i błyszcząca, po łyżce dodawać wiórki kokosowe. Po dodaniu każdej łyżki delikatnie wymieszać. Gotową masę kokosową wykładać za pomocą dwóch łyżek na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zostawić na blaszce do wystudzenia.