Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w wykonaniu ciasteczka. Świetny sposób na wykorzystanie białek.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35888
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35888
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 144
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 259
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 295
Składniki
Masło roztopić w rondelku. Kiedy będzie płynne wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Odstawić do przestudzenia.
Białka ubić ze szczyptą soli, dodawać stopniowo cukier. Kiedy masa będzie gęsta i błyszcząca, po łyżce dodawać wiórki kokosowe. Po dodaniu każdej łyżki delikatnie wymieszać. Gotową masę kokosową wykładać za pomocą dwóch łyżek na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec 15 - 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu zostawić na blaszce do wystudzenia.