Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 9247
Dodano: 22.02.2015
Odsłon: 12745
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Na babkę ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy jajka. Do utartej masy dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz olej i ocet. Dokładnie ucieramy.
Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto wyrównując powierzchnię.
Wstawiamy do piekarnika na 30-40 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor.
Jak ciasto nam stygnie robimy polewę, w garnku podgrzewamy śmietanę z cukrem, dodajemy margarynę, mieszamy i chwilę gotujemy by wszystko dobrze się połączyło. Na koniec dodajemy kakao, rozcieramy grudki i odstawiamy by przestygło.
Ciasto kroimy na kwadraty, tak około 8 cm., które kroimy na trójkąty. Nasze trójkąty ja z córkami smarowałam pędzelkiem i obtaczałam w wiórkach kokosowych.
Gotowe kokosanki wstawiamy do lodówki by polewa zastygła.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

ziembulka 26 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
też robię na biszkopcie ale na pewno wypróbuję Twojego przepisu, bo wręcz je uwielbiamy ! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszne są,robię z innego ciasta,ale wszystkie pyszne:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

iwonakk 23 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam kokoski . Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

monikagotuje 22 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Robię też kokosanki ale na biszkopcie,twoja propozycja kusząca:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 22 lutego 2015Zgłoś do usunięcia
Świetna propozycja! Kokosowe pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz