Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku dni córki męczyły mnie o kokosanki, zrobiłam :) ze zwykłej babki i polewy kakaowej obsypane wiórkami kokosowymi. Wyszły bardzo smaczne.
Polecam.
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 683
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2178
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1481
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Polecam.
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 683
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2178
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1481
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 188
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 621
Składniki
Na babkę ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy jajka. Do utartej masy dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz olej i ocet. Dokładnie ucieramy. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto wyrównując powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika na 30-40 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor.
Jak ciasto nam stygnie robimy polewę, w garnku podgrzewamy śmietanę z cukrem, dodajemy margarynę, mieszamy i chwilę gotujemy by wszystko dobrze się połączyło. Na koniec dodajemy kakao, rozcieramy grudki i odstawiamy by przestygło.
Ciasto kroimy na kwadraty, tak około 8 cm., które kroimy na trójkąty. Nasze trójkąty ja z córkami smarowałam pędzelkiem i obtaczałam w wiórkach kokosowych. Gotowe kokosanki wstawiamy do lodówki by polewa zastygła.