Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku dni córki męczyły mnie o kokosanki, zrobiłam :) ze zwykłej babki i polewy kakaowej obsypane wiórkami kokosowymi. Wyszły bardzo smaczne.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 896
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 63
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 896
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 63
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 402
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 142
Składniki
Na babkę ucieramy margarynę z cukrem, dodajemy jajka. Do utartej masy dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia, oraz olej i ocet. Dokładnie ucieramy. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto wyrównując powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika na 30-40 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor.
Jak ciasto nam stygnie robimy polewę, w garnku podgrzewamy śmietanę z cukrem, dodajemy margarynę, mieszamy i chwilę gotujemy by wszystko dobrze się połączyło. Na koniec dodajemy kakao, rozcieramy grudki i odstawiamy by przestygło.
Ciasto kroimy na kwadraty, tak około 8 cm., które kroimy na trójkąty. Nasze trójkąty ja z córkami smarowałam pędzelkiem i obtaczałam w wiórkach kokosowych. Gotowe kokosanki wstawiamy do lodówki by polewa zastygła.