Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki w 5 Minut! Z mleczkiem skondensowanym! Pyszne, miękkie Makrony którymi zajada się cała rodzina! Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji.
Blacha,papier do pieczenia,mikser,szpatulka
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 251
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4467
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 488
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 251
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9665
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1122
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4467
Składniki
Do czystej i suchej misy miksera wlewamy bialka. Ubijamy po woli,stopniowo zwiekszajac obroty.
Do ubitych bialek dodajemy stopniowo wiórki kokosowe, wszystko razem dokladnie mieszajac. Nagrzewamy piekarnik do 175°C góra/ dół .
Nastepnie stopniowo wlewamy puszke mleczka skondensowanego słodzonego. Wszystko miksujemy do połaczenia składników.
Na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia za pomoca łyzek lub gałkownicy formujemy kokosanki. ( Dokładnie jest wszystko pokazane na filmie.) Pieczemy przez ok.20 minut.
Po upieczeniu zostawic do wystygniecia. W kapieli wodnej rozpuscic 150g gorzkiej czekolady , zanurzyc spód kokosanki i pozostawic do zastygniecia czekolady np.pare minut w lodówce. Reszta czekolady podekorowalam góre kokosanek i gotowe! SMACZNEGO!