Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki w 5 Minut! Z mleczkiem skondensowanym! Pyszne, miękkie Makrony którymi zajada się cała rodzina! Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji.
Blacha,papier do pieczenia,mikser,szpatulka
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2838
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Składniki
Do czystej i suchej misy miksera wlewamy bialka. Ubijamy po woli,stopniowo zwiekszajac obroty.
Do ubitych bialek dodajemy stopniowo wiórki kokosowe, wszystko razem dokladnie mieszajac. Nagrzewamy piekarnik do 175°C góra/ dół .
Nastepnie stopniowo wlewamy puszke mleczka skondensowanego słodzonego. Wszystko miksujemy do połaczenia składników.
Na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia za pomoca łyzek lub gałkownicy formujemy kokosanki. ( Dokładnie jest wszystko pokazane na filmie.) Pieczemy przez ok.20 minut.
Po upieczeniu zostawic do wystygniecia. W kapieli wodnej rozpuscic 150g gorzkiej czekolady , zanurzyc spód kokosanki i pozostawic do zastygniecia czekolady np.pare minut w lodówce. Reszta czekolady podekorowalam góre kokosanek i gotowe! SMACZNEGO!