Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosanki w 5 Minut! Z mleczkiem skondensowanym! Pyszne, miękkie Makrony którymi zajada się cała rodzina! Po wiecej inspiracji zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji.
Blacha,papier do pieczenia,mikser,szpatulka
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10056
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2690
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1831
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 692
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3926
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10056
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2690
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1831
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 692
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3926
Składniki
Do czystej i suchej misy miksera wlewamy bialka. Ubijamy po woli,stopniowo zwiekszajac obroty.
Do ubitych bialek dodajemy stopniowo wiórki kokosowe, wszystko razem dokladnie mieszajac. Nagrzewamy piekarnik do 175°C góra/ dół .
Nastepnie stopniowo wlewamy puszke mleczka skondensowanego słodzonego. Wszystko miksujemy do połaczenia składników.
Na blaszce wyłozonej papierem do pieczenia za pomoca łyzek lub gałkownicy formujemy kokosanki. ( Dokładnie jest wszystko pokazane na filmie.) Pieczemy przez ok.20 minut.
Po upieczeniu zostawic do wystygniecia. W kapieli wodnej rozpuscic 150g gorzkiej czekolady , zanurzyc spód kokosanki i pozostawic do zastygniecia czekolady np.pare minut w lodówce. Reszta czekolady podekorowalam góre kokosanek i gotowe! SMACZNEGO!