Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna i prosta, połączenie kremówki i rafaello
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38618
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 400
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9248
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38618
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 400
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 161
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 374
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9248
Składniki
10 dag kokosu uprażyć na patelni z dodatkiem kilku kropel olejku migdałowego, wystudzić
1i pół szklanki mleka odlać do rozrobienia budyniu, pozostałe mleko z dodatkiem cukru zagotować, wlać budyń z zimnym mlekiem, mieszać do zagotowania. Do gorącego budyniu dodać pokrojone w plasterki masło i mieszać aż się masło rozpuści.
Do kremu dodać kokos i wymieszać. Krem podzielić na 3 części.
Przekładanie;warstwa krakersów, krem, herbatniki, krem,krakersy, krem, posypać kokosem. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Smacznego.
Moja uwaga: ja użyłam kwadratowej foremki o wym:25x25cm