Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialnie prosty i szybki przepis na 12 donutsów (tyle sie miesci na mojej blaszce)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14657
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1392
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14657
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1392
Składniki
Przesiac make z proszkiem do pieczenia i maka ziemniaczana. W drugiej misce wymieszac widelcem mleczko kokosowe, olej kokosowy ( jesli nie jest plynny nalezy go troche podgrzac), cukier i jajka. Nastepnie dodac plynne skladniki do sypkich i mieszac tylko tak dlugo, az utworza jednolita mase. Przelozyc ciasto do jednorazowego rękawa cukierniczego lub do torebki foliowej (odciac róg) i wlozyc do natluszczonej formy na donuts. Piec w nagrzanym piekarniku 12-15 min w temp. 190°C Po upieczeniu odczekac 5 min. nastepnie wyjac je z formy i studzic na ruszcie.
Przygotowac lukier w okraglej miseczce, troche wiekszej od jednego paczka. W tym celu wymieszac cukier puder z plynnym maslem i mlekiem a nastepnie zanurzac kolejno donutsy górna czescia i natychmiast obtoczyc je wiórkami kokosowymi lub cukrem.
Donuts smakuja najlepiej gdy sa swieze. Mozna je jednak przechowac do nastepnego dnia w zamknietym pojemniku wylozonym na dnie papierem do pieczenia.