Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast cynamonu postanowiłam wsypać wiórki kokosowe,tak dla odmiany :-) Polecam
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Następnie olej,wodę,zapach,proszek i stopniowo mąkę.Na koniec miksowania wsypać wiórki i przelać ciasto do formy (24x30).Ułożyć na wierzchu śliwki pokrojone w ćwiartki.Wstawić ciasto do gorącego piekarnika (180) i piec ok 50 minut.Po upieczeniu posypać wiórkami...
SMACZNEGO