Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast cynamonu postanowiłam wsypać wiórki kokosowe,tak dla odmiany :-) Polecam
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1162
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Następnie olej,wodę,zapach,proszek i stopniowo mąkę.Na koniec miksowania wsypać wiórki i przelać ciasto do formy (24x30).Ułożyć na wierzchu śliwki pokrojone w ćwiartki.Wstawić ciasto do gorącego piekarnika (180) i piec ok 50 minut.Po upieczeniu posypać wiórkami...
SMACZNEGO