Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser i mało pracochłonny.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 557
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 557
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Przygotuj dwie formy silikonowe okrągłe o śr. 22 cm. Galaretka z takich form łatwo odchodzi. Jeśli nie posiadasz okrągłych, Mogą być kwadratowe lub prostokątne. Galaretkę należy wylać na wysokość ok. 3 cm. Proszek galaretek należy rozpuścić we wrzątku. Do jeszcze ciepłych dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy, aż całkowicie się połączy i nie będzie grudek. Ciepłe wylewamy do dwóch form i odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretka rozwarstwia się na część przeźroczystą i białą. Efekt który uzyskałam powstał po nałożeniu na siebie czterech warstw.