Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser i mało pracochłonny.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 737
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4170
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 203
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 720
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3568
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 737
Składniki
Przygotuj dwie formy silikonowe okrągłe o śr. 22 cm. Galaretka z takich form łatwo odchodzi. Jeśli nie posiadasz okrągłych, Mogą być kwadratowe lub prostokątne. Galaretkę należy wylać na wysokość ok. 3 cm. Proszek galaretek należy rozpuścić we wrzątku. Do jeszcze ciepłych dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy, aż całkowicie się połączy i nie będzie grudek. Ciepłe wylewamy do dwóch form i odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretka rozwarstwia się na część przeźroczystą i białą. Efekt który uzyskałam powstał po nałożeniu na siebie czterech warstw.