Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser i mało pracochłonny.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3012
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4200
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19877
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3012
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4200
Składniki
Przygotuj dwie formy silikonowe okrągłe o śr. 22 cm. Galaretka z takich form łatwo odchodzi. Jeśli nie posiadasz okrągłych, Mogą być kwadratowe lub prostokątne. Galaretkę należy wylać na wysokość ok. 3 cm. Proszek galaretek należy rozpuścić we wrzątku. Do jeszcze ciepłych dodajemy mleko kokosowe. Mieszamy, aż całkowicie się połączy i nie będzie grudek. Ciepłe wylewamy do dwóch form i odstawiamy w chłodne miejsce. Galaretka rozwarstwia się na część przeźroczystą i białą. Efekt który uzyskałam powstał po nałożeniu na siebie czterech warstw.