Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowy przysmak

Kokosowy przysmak

Autor:

Przepisów i artykułów: 540 Ocena: 7402

Dodano:

Odsłon: 13630

Smaczny deser i mało pracochłonny.

Składniki

  • Gęste mleko kokosowe w puszce 400 ml.
  • 2 galaretki krystaliczne smak obojętny
  • 500 ml wrzątku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kokosowy przysmak

Przygotowanie

  1. Przygotuj dwie formy silikonowe okrągłe o śr. 22 cm. Galaretka z takich form łatwo odchodzi.
    Jeśli nie posiadasz okrągłych, Mogą być kwadratowe lub prostokątne. Galaretkę należy wylać na wysokość ok. 3 cm.

    Proszek galaretek należy rozpuścić we wrzątku. Do jeszcze ciepłych dodajemy mleko kokosowe.
    Mieszamy, aż całkowicie się połączy i nie będzie grudek.
    Ciepłe wylewamy do dwóch form i odstawiamy w chłodne miejsce.
    Galaretka rozwarstwia się na część przeźroczystą i białą.
    Efekt który uzyskałam powstał po nałożeniu na siebie czterech warstw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń