Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten kokosowy pudding ryżowy z powodzeniem pełni przeróżne funkcje, np. śniadania czy deseru:). Jest mocno kokosowy, kremowy i pyszny! Sami możemy regulować jego słodycz i konsystencję - im dłużej będziemy go gotować, tym bardziej będzie kremowy. Przepis na 4 sycące porcje.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 808
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3042
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4012
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 808
Składniki
Ryż przekładamy na sito, płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy wodę, mleko kokosowe, dodajemy cukier i wiórki. Gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut często mieszając. Studzimy.
Przygotowujemy sos truskawkowy: mieszamy ze sobą dżem i mleko. 2 łyżki wiórków prażymy na patelni.
Do miseczek przekładamy pudding, polewamy sosem truskawkowym. Dekorujemy truskawkami, posypujemy uprażonymi wiórkami.