Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten kokosowy pudding ryżowy z powodzeniem pełni przeróżne funkcje, np. śniadania czy deseru:). Jest mocno kokosowy, kremowy i pyszny! Sami możemy regulować jego słodycz i konsystencję - im dłużej będziemy go gotować, tym bardziej będzie kremowy. Przepis na 4 sycące porcje.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Ryż przekładamy na sito, płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka z grubym dnem, wlewamy wodę, mleko kokosowe, dodajemy cukier i wiórki. Gotujemy pod przykryciem przez około 10 minut często mieszając. Studzimy.
Przygotowujemy sos truskawkowy: mieszamy ze sobą dżem i mleko. 2 łyżki wiórków prażymy na patelni.
Do miseczek przekładamy pudding, polewamy sosem truskawkowym. Dekorujemy truskawkami, posypujemy uprażonymi wiórkami.