Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś taki deserek jadłam u kuzynki, bardzo mi smakował więc postanowiłam go przygotować w domu. Przepis trochę zmodyfikowałam , dodałam coś od siebie. Połączenie czekolady i wiórków kokosowych to zgrany duet ,dlatego deserek nazwałam Kokosowym smakołykiem. Smakołyk wyszedł bardzo smaczny.
malakser lub wałek do ciasta i worek, do rozdrobnienia ciastek , garnek
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2742
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1865
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Kruche, maślane ciastka i tortowe wafle drobno rozdrobnić. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % wlać do garnka i podgrzewając dodawać połamane czekolady. Mieszając podgrzewać, aż masa stanie się gęsta , zdjąć z ognia i wystudzić. Masło razem z cukrem utrzeć na puch , nie przerywając mieszania do masy dodawać stopniowo wystudzoną masę śmietanowo - czekoladową oraz rozdrobnione ciastka z waflami. Po połączeniu z masy formować kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Następnie chłodzić przez kilka godzin w lodówce. Smacznego. Czas przygotowania + czas chłodzenia