Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka w trzech kolorach czyli tzw. "babka tulipan". Ładnie się prezentuje i pysznie smakuje:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5356
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5356
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem ma puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy po 1 żółtku i po 1 łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Gotowe ciasto dzielimy na trzy porcje: do jednej porcji dodajemy kisiel wiśniowy, do drugiej kisiel wiśniowy a do trzeciej kakao. Formę do babki natłuszczamy a następnie na przemian kładziemy kolorowe ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy ok. 50 min - do suchego patyczka. Po wystudzeniu babkę dekorujemy według uznania - ja oprószyłam cukrem pudrem.