Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka w trzech kolorach czyli tzw. "babka tulipan". Ładnie się prezentuje i pysznie smakuje:)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3479
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3479
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem ma puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy po 1 żółtku i po 1 łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Gotowe ciasto dzielimy na trzy porcje: do jednej porcji dodajemy kisiel wiśniowy, do drugiej kisiel wiśniowy a do trzeciej kakao. Formę do babki natłuszczamy a następnie na przemian kładziemy kolorowe ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy ok. 50 min - do suchego patyczka. Po wystudzeniu babkę dekorujemy według uznania - ja oprószyłam cukrem pudrem.