Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczka w trzech kolorach czyli tzw. "babka tulipan". Ładnie się prezentuje i pysznie smakuje:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem ma puszystą masę. Ciągle ucierając dodajemy po 1 żółtku i po 1 łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy ubitą pianę z białek. Gotowe ciasto dzielimy na trzy porcje: do jednej porcji dodajemy kisiel wiśniowy, do drugiej kisiel wiśniowy a do trzeciej kakao. Formę do babki natłuszczamy a następnie na przemian kładziemy kolorowe ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i pieczemy ok. 50 min - do suchego patyczka. Po wystudzeniu babkę dekorujemy według uznania - ja oprószyłam cukrem pudrem.