Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe deserki na bazie galaretki i mleka skondensowanego. Oczywiście możemy go przygotować także w innych kolorach. Są proste w przygotowaniu, choć nieco czasochłonne ze względu na czas oczekiwania.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Mleko skondensowane dzielimy na 4 części.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z jedną częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na dno pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z drugą częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę czerwoną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z trzecią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę białą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę borówkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z ostatnią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę żółtą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Deserki dekorujemy bitą śmietaną i owocami.