Kolorowe deserki na bazie galaretki i mleka skondensowanego. Oczywiście możemy go przygotować także w innych kolorach. Są proste w przygotowaniu, choć nieco czasochłonne ze względu na czas oczekiwania.
Kolorowa pianka
Składniki
- mleko skondensowane niesłodzone - 1 szklanka
- galaretka wiśniowa - 1 op
- galaretka krystaliczna - 1 op
- galaretka cytrynowa - 1 op
- galaretka borówkowa - 1 op
- śmietana 30% - 1 kubeczek
- cukier puder - 1 łyżka
- owoce do dekoracji
Składniki
- mleko skondensowane niesłodzone - 1 szklanka
- galaretka wiśniowa - 1 op
- galaretka krystaliczna - 1 op
- galaretka cytrynowa - 1 op
- galaretka borówkowa - 1 op
- śmietana 30% - 1 kubeczek
- cukier puder - 1 łyżka
- owoce do dekoracji

Etapy przygotowania
Mleko skondensowane dzielimy na 4 części.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z jedną częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na dno pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z drugą częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę czerwoną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z trzecią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę białą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę borówkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z ostatnią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę żółtą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Deserki dekorujemy bitą śmietaną i owocami.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)



Składniki
- mleko skondensowane niesłodzone - 1 szklanka
- galaretka wiśniowa - 1 op
- galaretka krystaliczna - 1 op
- galaretka cytrynowa - 1 op
- galaretka borówkowa - 1 op
- śmietana 30% - 1 kubeczek
- cukier puder - 1 łyżka
- owoce do dekoracji
Mleko skondensowane dzielimy na 4 części.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z jedną częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na dno pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z drugą częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę czerwoną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z trzecią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę białą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę borówkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z ostatnią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę żółtą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Deserki dekorujemy bitą śmietaną i owocami.