Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe deserki na bazie galaretki i mleka skondensowanego. Oczywiście możemy go przygotować także w innych kolorach. Są proste w przygotowaniu, choć nieco czasochłonne ze względu na czas oczekiwania.
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 140
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 753
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 140
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 753
Składniki
Mleko skondensowane dzielimy na 4 części.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z jedną częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na dno pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z drugą częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę czerwoną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z trzecią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę białą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę borówkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z ostatnią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę żółtą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Deserki dekorujemy bitą śmietaną i owocami.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z żurawiną
Desery
Deser z frużeliną borówkową w czekoladowych papilotkach
Desery
Wielkanocne serniczki w czekoladowych jajkach
Desery
Deser z płatkami kukurydzianymi
Sernik z żurawiną
Pachnący sernik z żurawiną dla całej rodziny, doskonały na Boże Narodzenie, W...
Odsłon: 43
Deser z frużeliną borówkową w czekoladowych papilotkach
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 140