Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe deserki na bazie galaretki i mleka skondensowanego. Oczywiście możemy go przygotować także w innych kolorach. Są proste w przygotowaniu, choć nieco czasochłonne ze względu na czas oczekiwania.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 274
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6734
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 254
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 274
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6734
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 254
Składniki
Mleko skondensowane dzielimy na 4 części.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z jedną częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na dno pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z drugą częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę czerwoną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z trzecią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę białą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę borówkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z ostatnią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę żółtą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Deserki dekorujemy bitą śmietaną i owocami.