Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe deserki na bazie galaretki i mleka skondensowanego. Oczywiście możemy go przygotować także w innych kolorach. Są proste w przygotowaniu, choć nieco czasochłonne ze względu na czas oczekiwania.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 869
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1124
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4078
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 11571
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4318
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 869
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1124
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4078
Składniki
Mleko skondensowane dzielimy na 4 części.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z jedną częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na dno pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z drugą częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę czerwoną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z trzecią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę białą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę borówkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z ostatnią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę żółtą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Deserki dekorujemy bitą śmietaną i owocami.