Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe deserki na bazie galaretki i mleka skondensowanego. Oczywiście możemy go przygotować także w innych kolorach. Są proste w przygotowaniu, choć nieco czasochłonne ze względu na czas oczekiwania.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1154
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 442
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1154
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 125
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 442
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
Mleko skondensowane dzielimy na 4 części.
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z jedną częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na dno pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z drugą częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę czerwoną i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z trzecią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę białą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Galaretkę borówkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy i miksujemy z ostatnią częścią mleka skondensowanego. Wlewamy na warstwę żółtą i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Deserki dekorujemy bitą śmietaną i owocami.