Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek bez pieczenia.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14385
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19489
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1793
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14385
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19489
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13151
Składniki
Wykonanie masy kakaowej: Wszystkie składniki razem połączyć i gotować przez 10 minut. Gotową masę podzielić na dwie równe części. Jedną część wylać na blaszkę, wyłożoną folią spożywczą, i odstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia Wykonanie warstwy różowej: Śnieżki dokładnie ubić na mleku, zaś galaretkę rozpuścić w 11/2 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać na masę kakaową.
Wykonanie warstwy zielonej: Śnieżkę ubić na mleku i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać delikatnie na tężejącą masę różową. Na tężejącą masę różową wylać drugą część masy kakaowej. Placek wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.