Do góry

Desery Przepis na:

Kolorowa tęcza

Kolorowa tęcza

Autor:

Przepisów i artykułów: 2494 Ocena: 17552

Dodano:

Odsłon: 15597

Pyszny placek bez pieczenia.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kolorowa tęcza

Przygotowanie

  1. Wykonanie masy kakaowej:
    Wszystkie składniki razem połączyć i gotować przez 10 minut. Gotową masę podzielić na dwie równe części.
    Jedną część wylać na blaszkę, wyłożoną folią spożywczą, i odstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia

    Wykonanie warstwy różowej:
    Śnieżki dokładnie ubić na mleku, zaś galaretkę rozpuścić w 11/2 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać na masę kakaową.


  2. Wykonanie warstwy zielonej:
    Śnieżkę ubić na mleku i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać delikatnie na tężejącą masę różową. Na tężejącą masę różową wylać drugą część masy kakaowej. Placek wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń