Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek bez pieczenia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 291
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 291
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Wykonanie masy kakaowej: Wszystkie składniki razem połączyć i gotować przez 10 minut. Gotową masę podzielić na dwie równe części. Jedną część wylać na blaszkę, wyłożoną folią spożywczą, i odstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia Wykonanie warstwy różowej: Śnieżki dokładnie ubić na mleku, zaś galaretkę rozpuścić w 11/2 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać na masę kakaową.
Wykonanie warstwy zielonej: Śnieżkę ubić na mleku i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać delikatnie na tężejącą masę różową. Na tężejącą masę różową wylać drugą część masy kakaowej. Placek wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.