Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek bez pieczenia.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 70
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 154
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 419
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 70
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 154
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 419
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 260
Składniki
Wykonanie masy kakaowej: Wszystkie składniki razem połączyć i gotować przez 10 minut. Gotową masę podzielić na dwie równe części. Jedną część wylać na blaszkę, wyłożoną folią spożywczą, i odstawić na chwilę do lodówki do schłodzenia Wykonanie warstwy różowej: Śnieżki dokładnie ubić na mleku, zaś galaretkę rozpuścić w 11/2 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać na masę kakaową.
Wykonanie warstwy zielonej: Śnieżkę ubić na mleku i odstawić. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody, dodać żelatynę. Lekko tężejącą galaretkę wymieszać ze śnieżką i wylać delikatnie na tężejącą masę różową. Na tężejącą masę różową wylać drugą część masy kakaowej. Placek wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia.