Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu kolorowe ciasto zapraszam po przepis.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Miękką margarynę ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po 1 żółtko ucieram ,dodaje olej ,mąkę z proszkiem do pieczenia ucieram .Z białek ze szczyptą soli ubijam pianę i dodaje do ciasta delikatnie łącze i ciasto dziele na 4 równe części .
Do każdej z części ciasta daje do pierwszej dodaje kakao mieszam do drogiej części mak mieszam ,do trzeciej kisiel a do ostatniej 2 łyżki maki pszennej mieszam .
Na blaszkę wyłożoną lekko nasmarowanym papierem do pieczenia układam na przemian placki każdego ciasta i tak do wykorzystania całości ciasta ma być łaciate .Ciasto piekę w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 40 minut .upieczone ciasto odstawiam do całkowitego ostudzenia .
Masa ; śmietanę 30 % z lodówki ubijam z cukrem i serkiem
Ostudzony placek kroje na 2 blaty i przekładam masa można dać troszkę masy na wierzch dowolna dekoracja