Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu kolorowe ciasto zapraszam po przepis.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
Miękką margarynę ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po 1 żółtko ucieram ,dodaje olej ,mąkę z proszkiem do pieczenia ucieram .Z białek ze szczyptą soli ubijam pianę i dodaje do ciasta delikatnie łącze i ciasto dziele na 4 równe części .
Do każdej z części ciasta daje do pierwszej dodaje kakao mieszam do drogiej części mak mieszam ,do trzeciej kisiel a do ostatniej 2 łyżki maki pszennej mieszam .
Na blaszkę wyłożoną lekko nasmarowanym papierem do pieczenia układam na przemian placki każdego ciasta i tak do wykorzystania całości ciasta ma być łaciate .Ciasto piekę w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 40 minut .upieczone ciasto odstawiam do całkowitego ostudzenia .
Masa ; śmietanę 30 % z lodówki ubijam z cukrem i serkiem
Ostudzony placek kroje na 2 blaty i przekładam masa można dać troszkę masy na wierzch dowolna dekoracja