Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu kolorowe ciasto zapraszam po przepis.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 488
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 185
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 151
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 488
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 185
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 151
Składniki
Miękką margarynę ucieram z cukrem i cukrem wanilinowym dodaje po 1 żółtko ucieram ,dodaje olej ,mąkę z proszkiem do pieczenia ucieram .Z białek ze szczyptą soli ubijam pianę i dodaje do ciasta delikatnie łącze i ciasto dziele na 4 równe części .
Do każdej z części ciasta daje do pierwszej dodaje kakao mieszam do drogiej części mak mieszam ,do trzeciej kisiel a do ostatniej 2 łyżki maki pszennej mieszam .
Na blaszkę wyłożoną lekko nasmarowanym papierem do pieczenia układam na przemian placki każdego ciasta i tak do wykorzystania całości ciasta ma być łaciate .Ciasto piekę w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu ok 40 minut .upieczone ciasto odstawiam do całkowitego ostudzenia .
Masa ; śmietanę 30 % z lodówki ubijam z cukrem i serkiem
Ostudzony placek kroje na 2 blaty i przekładam masa można dać troszkę masy na wierzch dowolna dekoracja