Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki deser uszczęśliwi niejednego dzieciaka (niektórych dorosłych pewnie też :).
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Pierwszą galaretkę rozlewamy do naczyń na desery. Wstawiamy do zamrażarki do momentu aż się zetnie. Wtedy na pierwszą, wylewamy drugą galaretkę o innym kolorze. Chłodzimy, aż stężeje. To samo powtarzamy z trzecią (i dalszymi) galaretką.
Śmietanę kremówkę ubijamy. Jeśli lubimy więcej słodyczy, podczas ubijania dodajemy cukier puder.
Na stężone galaretki wykładamy owoce, na to ubitą śmietanę. Dekorujemy pozostałymi owocami.