Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon owocowy się rozkręca, więc u nas na stole pojawiają się często koktajle i musy owocowe. Dziś typowy mus owocowy bez dodatku jogurtu, ale za to z 5 różnych owoców, zblendowanych i ułożonych warstwowo. Do tego biszkopciki i dzieci mają mega smaczną i uwielbianą przez nie przekąskę, która może zastąpić 2 śniadanie, zwłaszcza, gdy dni są ciepłe i ma się ochotę na coś lekkiego. Dla dorosłych oczywiście to też jak najbardziej wskazana przekąska pełna witamin. Zachęcam więc do przygotowania tej smacznej bomby witaminowej.
blender ręczny bądź kielichowy
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 216
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104550
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 216
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104550
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 345
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9067
Składniki
Banana kroimy na plasterki, brzoskwinię/ nektarynkę obieramy i również kroimy na kawałki. Wszystko razem blendujemy na gładką masę. Mus przekładamy łyżką do pucharków
Kiwi obieramy, wydrążamy miąższ i blendujemy. Delikatnie przekładamy za pomocą łyżki na mus bananowy
Truskawki myjemy, szypułkujemy. Z arbuza wyjmujemy pestki, kroimy go na kawałki i dodajemy do truskawek. Wszystko blendujemy i znów delikatnie przekładamy łyżką na mus z kiwi
Wskazówki: Ja blenduję owoce blenderem ręcznym, można też użyć kielichowego. Do musu z kiwi i do musu truskawkowo-arbuzowego możemy dodać po łyżeczce miodu, jeśli owoce są kwaśne. U nas był mus bez miodu. Do przystrojenia można użyć listków mięty lub melisy. Mus możemy podać z biszkoptami lub sam.