Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modra kapusta z figami i nutką pomarańczy.
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 80
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 96
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40753
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 80
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 96
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40753
Składniki
Kapustę umyć,pokroić w cienkie ćwiartki,posolić i odstawić. Przygotować sos : wymieszać sok z pomarańczy z oliwą,miodem i musztardą. Kapustę ułożyć w naczyniu żaroodpornym,polać równomiernie sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika ( 200st) na około 30-45 minut. Podawać z pokrojonymi w ćwiartki figami i pokruszonym serem feta.Smacznego :)