Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Modra kapusta z figami i nutką pomarańczy.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 619
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1852
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 619
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1852
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 393
Składniki
Kapustę umyć,pokroić w cienkie ćwiartki,posolić i odstawić. Przygotować sos : wymieszać sok z pomarańczy z oliwą,miodem i musztardą. Kapustę ułożyć w naczyniu żaroodpornym,polać równomiernie sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika ( 200st) na około 30-45 minut. Podawać z pokrojonymi w ćwiartki figami i pokruszonym serem feta.Smacznego :)