Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414253
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414253
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Składniki
Umyte, obrane i pokrojone w ćwiartki włożyć do zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem wody. Gotować je we wrzącej wodzie z dodatkiem cukru, kwasku cytrynowego około 1g oraz wanilią. Powbijać goździki. Gruszki włożyć ścisło w słojach, po czym zalać gorącą wodą, podgrzać do temperatury 90 st.C następnie pasteryzować 25-30 min.