Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6486
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2064
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6486
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2064
 
         
         
                Składniki
Umyte, obrane i pokrojone w ćwiartki włożyć do zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem wody. Gotować je we wrzącej wodzie z dodatkiem cukru, kwasku cytrynowego około 1g oraz wanilią. Powbijać goździki. Gruszki włożyć ścisło w słojach, po czym zalać gorącą wodą, podgrzać do temperatury 90 st.C następnie pasteryzować 25-30 min.