Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Umyte, obrane i pokrojone w ćwiartki włożyć do zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem wody. Gotować je we wrzącej wodzie z dodatkiem cukru, kwasku cytrynowego około 1g oraz wanilią. Powbijać goździki. Gruszki włożyć ścisło w słojach, po czym zalać gorącą wodą, podgrzać do temperatury 90 st.C następnie pasteryzować 25-30 min.