Do góry

Desery Przepis na:

kompot z gruszek

kompot z gruszek

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 215

Dodano:

Odsłon: 7809

Zimowy powiew lata...

Składniki

  • Gruszki, 1 kg
  • cukier, 10 dag
  • sok z cytryny, poł szt
  • woda, 1/2 litra
  • wanilia
  • goździki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
kompot z gruszek

Przygotowanie

  1. Umyte, obrane i pokrojone w ćwiartki włożyć do zakwaszonej kwaskiem cytrynowym lub octem wody. Gotować je we wrzącej wodzie z dodatkiem cukru, kwasku cytrynowego około 1g oraz wanilią. Powbijać goździki. Gruszki włożyć ścisło w słojach, po czym zalać gorącą wodą, podgrzać do temperatury 90 st.C następnie pasteryzować 25-30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 30 grudnia 2009 Bardzo lubię kompot z gruszek. Ja dodatkowo dodaję cynamon w laskach.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń