Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto inne niż wszystkie. Niby kruche niby biszkopt a jednak nie do końca. O co w nim chodzi? Sprawdźcie sami!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7837
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1004
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13593
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7837
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1004
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13593
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim foremkę (nieduża u mnie wymiary mniej więcej kartki a4), dobrze aby była wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez kwadrans.
Białka ubijamy na sztywną masę, dodajemy do nich stopniowo cukier i miksujemy a następnie dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy z niej skórkę oraz wyciskamy sok. Do masy dodajemy przesianą mąkę i kisiel a następnie cytrynę i dokładnie mieszamy. Krem wykładamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.