Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto inne niż wszystkie. Niby kruche niby biszkopt a jednak nie do końca. O co w nim chodzi? Sprawdźcie sami!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 24
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3498
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 111
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wylepiamy nim foremkę (nieduża u mnie wymiary mniej więcej kartki a4), dobrze aby była wyłożona papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez kwadrans.
Białka ubijamy na sztywną masę, dodajemy do nich stopniowo cukier i miksujemy a następnie dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy z niej skórkę oraz wyciskamy sok. Do masy dodajemy przesianą mąkę i kisiel a następnie cytrynę i dokładnie mieszamy. Krem wykładamy na podpieczony spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 30 minut.