Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty do przygotowania deser, z bitą śmietaną w oryginale są banany zastąpiłam je brzoskwiniami. Najlepiej smakuje po nocy spędzonej w lodówce, wtedy również bardzo ładnie się kroi.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12394
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13300
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Wszystkie składniki ciasta dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 22 cm, wysmarowanej margaryną i posypanej mąką. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C Ciasto po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.
Wydrążyć środek ciasta, pozostawiając dno i brzeg. Wydrążone ciasto pokruszyć. Ubić śmietanę na sztywno ze śmietan- fixami. Na ciasto wyłożyć brzoskwinie i ubitą śmietanę, formując kopiec. Całości posypać masę pokruszonym ciastem, wstawić do lodówki. Smacznego