Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 24
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 24
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 795
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2096
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4092
Składniki
CIASTO: Białka ubić, dodać cukier i żółtka cały czas ubijając, dodawać powoli po trochu mąki z proszkiem i kakao, wlać wodę i olej, Ciasto wylać na blaszkę. Upiec.
MASA: Banany pokroić na połówki( wzdłuż), skropić sokiem z cytryny. Z ciasta odkroić wierzch (1/3ciasta) i pokruszyć. Na cieście ułożyć banany. Ubić śmietanę z śmietan-fixami, dodać cukier puder oraz rozpuszczoną ( w 3/4szkl wody) ostudzoną galaretke i startą czekoladę. Masę wyłożyć na banany. Wierzch posypać pokruszonym ciastem.