Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopiec kreta w proszku jak go zrobić
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Przygotowanie ciasta zawartość torebki z napisem ciasto daje do miski do tego miękką margarynę jajka ,mleko wszystko miksuje na jednolite ciasto ,piekę w blaszce 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia 45 minut w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Upieczone ciasto wyjmuje z blachy odstawiam by ostygło .
Ostudzone ciasto wydrążam łyżką w środku na kształt łódki odstawiam wydrążoną cześć będzie potem potrzebna.
W wydrążonym cieście układam przekrojone wzdłuż 3 banany bez skórki i skrapiam je sokiem z cytryny by nie ciemniały .
Przygotowanie masy Śmietanę z lodówki ubijam na sztywno odstawiam na chwile biorę do innego naczynia letnia wodę i wsypuje zawartość torebki z napisem masa ubijam 5 minut i wlewam do wcześniej ubitej śmietany dokładnie mieszam ,następnie wsypuje zawartość torebki z plotkami czekolady i mieszam .
Gotowa masę wykladam na ciasto z bananami tworze kopczyk kopczyk.
Wydrążone ciasto kruszę i obsypuje po masie trwożąc kopczyk który wygląda jak kopiec kreta ,ciasto na kilka godzin do schłodzenia najlepiej na noc .Ciasto było pyszne polecam zrobić życzę smacznego .
Tak wygląda ciasto po przekrojeniu
A tak wygląda porcja na talerzu