Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopiec kreta w proszku jak go zrobić
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 315
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 531
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 315
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 531
Składniki
Przygotowanie ciasta zawartość torebki z napisem ciasto daje do miski do tego miękką margarynę jajka ,mleko wszystko miksuje na jednolite ciasto ,piekę w blaszce 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia 45 minut w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Upieczone ciasto wyjmuje z blachy odstawiam by ostygło .
Ostudzone ciasto wydrążam łyżką w środku na kształt łódki odstawiam wydrążoną cześć będzie potem potrzebna.
W wydrążonym cieście układam przekrojone wzdłuż 3 banany bez skórki i skrapiam je sokiem z cytryny by nie ciemniały .
Przygotowanie masy Śmietanę z lodówki ubijam na sztywno odstawiam na chwile biorę do innego naczynia letnia wodę i wsypuje zawartość torebki z napisem masa ubijam 5 minut i wlewam do wcześniej ubitej śmietany dokładnie mieszam ,następnie wsypuje zawartość torebki z plotkami czekolady i mieszam .
Gotowa masę wykladam na ciasto z bananami tworze kopczyk kopczyk.
Wydrążone ciasto kruszę i obsypuje po masie trwożąc kopczyk który wygląda jak kopiec kreta ,ciasto na kilka godzin do schłodzenia najlepiej na noc .Ciasto było pyszne polecam zrobić życzę smacznego .
Tak wygląda ciasto po przekrojeniu
A tak wygląda porcja na talerzu