Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kopiec kreta w proszku jak go zrobić
Przygotowanie ciasta
zawartość torebki z napisem ciasto daje do miski do tego miękką margarynę jajka ,mleko wszystko miksuje na jednolite ciasto ,piekę w blaszce 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia 45 minut w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Upieczone ciasto wyjmuje z blachy odstawiam by ostygło .
Ostudzone ciasto wydrążam łyżką w środku na kształt łódki odstawiam wydrążoną cześć będzie potem potrzebna.
W wydrążonym cieście układam przekrojone wzdłuż 3 banany bez skórki i skrapiam je sokiem z cytryny by nie ciemniały .
Przygotowanie masy Śmietanę z lodówki ubijam na sztywno odstawiam na chwile biorę do innego naczynia letnia wodę i wsypuje zawartość torebki z napisem masa ubijam 5 minut i wlewam do wcześniej ubitej śmietany dokładnie mieszam ,następnie wsypuje zawartość torebki z plotkami czekolady i mieszam .
Gotowa masę wykladam na ciasto z bananami tworze kopczyk kopczyk.
Wydrążone ciasto kruszę i obsypuje po masie trwożąc kopczyk który wygląda jak kopiec kreta ,ciasto na kilka godzin do schłodzenia najlepiej na noc .Ciasto było pyszne polecam zrobić życzę smacznego .
Tak wygląda ciasto po przekrojeniu
A tak wygląda porcja na talerzu
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 197
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 27
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 182
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 94
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 46
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 42
Jeśli tradycyjne placki ziemniaczane już Ci się znudziły, mamy ciekawą altern...
Odsłon: 197
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 27
Tą pizzę mogłabym jeść codziennie. Sekretem jest ciasto, które wypiekane jest...
Odsłon: 182
Placki z cukinii będą idealne jako samodzielne danie lub jako pyszny dodatek...
Odsłon: 94
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona...
Odsłon: 46
ryba z dużą ilością warzyw-pyszne, zdrowe i lekkie danie, takie typowo letnie
Odsłon: 42
Składniki
Przygotowanie ciasta zawartość torebki z napisem ciasto daje do miski do tego miękką margarynę jajka ,mleko wszystko miksuje na jednolite ciasto ,piekę w blaszce 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia 45 minut w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu .Upieczone ciasto wyjmuje z blachy odstawiam by ostygło .
Ostudzone ciasto wydrążam łyżką w środku na kształt łódki odstawiam wydrążoną cześć będzie potem potrzebna.
W wydrążonym cieście układam przekrojone wzdłuż 3 banany bez skórki i skrapiam je sokiem z cytryny by nie ciemniały .
Przygotowanie masy Śmietanę z lodówki ubijam na sztywno odstawiam na chwile biorę do innego naczynia letnia wodę i wsypuje zawartość torebki z napisem masa ubijam 5 minut i wlewam do wcześniej ubitej śmietany dokładnie mieszam ,następnie wsypuje zawartość torebki z plotkami czekolady i mieszam .
Gotowa masę wykladam na ciasto z bananami tworze kopczyk kopczyk.
Wydrążone ciasto kruszę i obsypuje po masie trwożąc kopczyk który wygląda jak kopiec kreta ,ciasto na kilka godzin do schłodzenia najlepiej na noc .Ciasto było pyszne polecam zrobić życzę smacznego .
Tak wygląda ciasto po przekrojeniu
A tak wygląda porcja na talerzu
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 22
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 27