Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ze smaczniejszych ciast, chociaż pracochłonne. Najlepiej rozłożyć sobie pieczenie na dwa dni.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117261
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1360
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117261
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8079
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3030
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1712
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1360
Składniki
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i resztę składników. Rozlać do dwóch jednakowych blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Piec około 10-15 minut w temp. 170 stopniach Odlać sok z brzoskwiń i dopełnić do 2 szklanek wodą. Zagotować. W wodzie rozrobić budynie, mąkę i żółtka. Ugotować budyń. Ostudzić. Osobno utrzeć miękkie masło i łączyć z zimnym budyniem. W ponczu moczymy delicje. Przełożenie ciasta: Ciasto bakaliowe-krem-delicje nasączone ponczem-krem-ciasto bakaliowe-krem-drobno pokrojone brzoskwinie-galaretka.