Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno ze smaczniejszych ciast, chociaż pracochłonne. Najlepiej rozłożyć sobie pieczenie na dwa dni.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1791
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14372
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19482
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13149
Składniki
Białka ubić, dodać cukier, żółtka i resztę składników. Rozlać do dwóch jednakowych blaszek wyłożonych papierem do pieczenia. Piec około 10-15 minut w temp. 170 stopniach Odlać sok z brzoskwiń i dopełnić do 2 szklanek wodą. Zagotować. W wodzie rozrobić budynie, mąkę i żółtka. Ugotować budyń. Ostudzić. Osobno utrzeć miękkie masło i łączyć z zimnym budyniem. W ponczu moczymy delicje. Przełożenie ciasta: Ciasto bakaliowe-krem-delicje nasączone ponczem-krem-ciasto bakaliowe-krem-drobno pokrojone brzoskwinie-galaretka.