Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cóż w tym roku nie zdążyłam upiec pierniczków :-(( ale to nie problem ???? wczoraj upiekłam pyszne ciasteczka z przyprawą korzenną . Nazwijmy je podróbką pierniczków ???? Ale smakują smacznie ???? Gospodynie bez pierniczków – łączmy się ! ????
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 277
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 482
Składniki
1. Składniki na ciasto wrzucić do malaksera i miksować około minutę. Wyłożyć ciasto na stolnicę i wyrobić ciasto. Włożyć do miski , przykryć ścierką , włożyć do zamrażalnika na 30-40 minut. 2. Stolnicę obsyp mąką. Wyłóż ciasto i ponownie je wyrób. Ciasto rozwałkuj i wykrawaj za pomocą foremek. 3. Ciasteczka wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach przez około 10 minut – aż ciastka nabiorą złotego kolorku. 4. Ciastka ostudź na kratce.