Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne muffinki idealne na początek aktywnego dnia
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 97
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 45
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Blachę do babeczk wykładam papilotkami. Rodzynki zalewam wrzątkiem. Gruszki obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję. Śliwki dryluję i kroję.Skrapiam sobiem z cytryny i mieszam dokładnie. Do miski wsypuję przesianą mąkę, cukier, przyprawy, proszek do pieczenia i płatki. Mieszam do połączenia. W drugim naczyniu łączę mleko, olej i jajo. Do składników suchych wlewam mokre i mieszam krótko łyżką. Dodaję gruszki, śliwki i odcedzone rodzynki. Mieszam krótko, do pokrycia owoców ciastem. Przekładam masę do papilotek. Piekę około 30 minut.