Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i pyszne muffinki idealne na początek aktywnego dnia
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 143
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 337
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3062
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 143
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 337
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3062
Składniki
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Blachę do babeczk wykładam papilotkami. Rodzynki zalewam wrzątkiem. Gruszki obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję. Śliwki dryluję i kroję.Skrapiam sobiem z cytryny i mieszam dokładnie. Do miski wsypuję przesianą mąkę, cukier, przyprawy, proszek do pieczenia i płatki. Mieszam do połączenia. W drugim naczyniu łączę mleko, olej i jajo. Do składników suchych wlewam mokre i mieszam krótko łyżką. Dodaję gruszki, śliwki i odcedzone rodzynki. Mieszam krótko, do pokrycia owoców ciastem. Przekładam masę do papilotek. Piekę około 30 minut.