Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 159
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11838
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6755
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Składniki
Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Przestudzony biszkopt orzrciąć na trzy blaty
Biszkopt przekroić na trzy blaty Śmietanę ubić na sztywno z fixem oraz cukrem pudrem Podzielić na na trzy części do pierwszej części do dac kako i wymieszać, posmarować pierwszy blat, na kakaowej śmietanie ułożyć ok 30 dag wiśni, przykryć kolejnym biszkoptem pismarowac drugą częścią śmietany i ułożyć ok 30 dag wiśni przykryć ostatnim blatem. Ciasto udekorowac pozostałą śmietaną oraz wiśniami.
Każdy blat można nasączyć np. wiśniówką.