Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj dzielę się z Wami prostym deserem jakim są jabłka czyli krążki jabłek w cieście. Przepis prosty i łatwy a deser pyszny na jednym krążku się nie skończy. Polecam
 
        nóż, wyższe naczynie, mikser, ręcznik papierowy, patelnia, widelec,
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5916
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1779
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5916
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1779
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 126
 
         
         
                Składniki
Do wyższego naczynia przesiać mąkę, dodać żółtka , wlać mleko , nastepnie dodać szczyptę soli, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia. Całość zmiksować na gładkie, jednolite ciasto i na koniec ciasto połączyć z ubitymi na sztywno białkami. Po wymieszaniu ciasto powinna być gęściejsze od ciasta na naleśniki. Jabłka po umyciu obrać , pokroić w plastry grubości około 0,5 - 1 cm. nie grubsze. W plastrach usunąć gniazda nasienne, następnie plastry wkładać do ciasta i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złoty , rumiany kolor z każdej strony. Po usmażeniu można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu, oprószyć cukrem pudrem i zajadać. Smacznego
Przygotowanie krążków jabłkowych.
Smażenie.
Krążki jabłek w cieście gotowe do podania.