Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deserek z jabłek i ciasta francuskiego. Polecam
papier do pieczenia, blaszka, nóż, kieliszek,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1994
Polecam, pychota.
Odsłon: 669
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 535
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1994
Polecam, pychota.
Odsłon: 669
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 535
Składniki
Przygotować jabłka. Umyte i osuszone jabłka pokroić w krążki o szerokości około 1,5 cm, w środku wyciąć kieliszkiem otwór tak by wyciąć gniazda nasienne. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na paski około 1 cm. Każdy krążek jabłka owinąć dookoła paskami z ciasta francuskiego. Każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Krążki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 20 - 25 minut na złoty kolor. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie jabłek.
Jabłka owinięte paskami ciasta.
Krążki jabłkowe w cieście francuskim gotowe do podania.