Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki i smaczny deserek z jabłek i ciasta francuskiego. Polecam
papier do pieczenia, blaszka, nóż, kieliszek,
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2529
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3003
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102004
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6391
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2529
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3003
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102004
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6391
Składniki
Przygotować jabłka. Umyte i osuszone jabłka pokroić w krążki o szerokości około 1,5 cm, w środku wyciąć kieliszkiem otwór tak by wyciąć gniazda nasienne. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na paski około 1 cm. Każdy krążek jabłka owinąć dookoła paskami z ciasta francuskiego. Każdy posmarować rozbełtanym jajkiem. Krążki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 20 - 25 minut na złoty kolor. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem. Smacznego
Przygotowanie jabłek.
Jabłka owinięte paskami ciasta.
Krążki jabłkowe w cieście francuskim gotowe do podania.