Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto drożdżowe, nadziewane bułeczki masą twarogową, które zawładną sercem każdego, kto ich spróbuje. Idealne na deser, drugie śniadanie do pracy, do szkoły. Spróbuj a przekonasz się sam.
Ciastka z maszynki to przepyszne ciasteczka na święta, trzymane w słoju zacho...
Odsłon: 39590
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9036
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2944
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 486
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2328
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 9036
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2944
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 486
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2328
Składniki
1. Drożdże kruszymy do naczynia, dodajemy jedną dwie łyżki cukru, jedną łyżkę mąki i 5 łyżek mleka lekko podgrzanego. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Do miski wsypujemy pozostałą mąkę, wlewamy pozostałe mleko, rozpuszczone, ostudzone masło, wbijamy jajko, na koniec wlewamy wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Po wyrobieniu odstawiamy do wyrośnięcia.
3. W tym czasie, co ciasto rośnie, robimy masę. Mielimy twaróg maszynką do mielenia, następnie miksujemy mikserem razem ze śmietaną, żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym i skrobią ziemniaczaną. Masę odstawiamy na bok. 4. Wracamy do wyrośniętego ciasta, wykładam na blat oprószony mąką i wałkujemy podłużny prostokąt 40 cm x 60 cm
5. Na ciasto wykładamy masę twarogową i rozprowadzamy po powierzchni ciasta zostawiając pięciocentymetrowe marginesy po bokach. 6. Ciasto zwijamy brzegami w górę tak żeby nachodziły na siebie i sklejamy.
7. Następnie wałek z ciasta odwracam klejoną częściom do dołu i kroimy na dziesięć części.
8. Każdy pas ciasta skręcamy dwukrotnie i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym widelcem jajkiem i pieczemy 20 minut 180 ° C w rozgrzanym piekarniku. Po upieczeniu studzimy. 9. Wodę gotujemy, dodajemy cukier puder i gotujemy aż powstanie gęsta konsystencja. 10. Lukrem polewamy drożdżówki.
11. Gotowe, 12. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Zakręcone drożdżówki z serem
Desery
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Zakręcone drożdżówki z serem
Co zrobić, aby w domowym zaciszu przygotować delikatne i puszyste drożdżówki,...
Odsłon: 1548
Mini serniczki z truskawkami (keto)
Przepis na pyszne i proste w przygotowaniu mini serniczki na zimno. To idealn...
Odsłon: 440