Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 334
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4672
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 405
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29465
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 334
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4672
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 405
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29465
Składniki
Po pierwsze budyń, niby każdy wie ale dla jasności napisze. Z przyszykowanej porcji mleka odlej szklankę i wlej do miski. Resztę mleka zagotuj. Budynie dodaj do zimnego mleka w misce dodaj do nich również cukier. Kiedy mleko w garnku się zagotuje wlej do niego mieszankę z miski. Mieszaj najlepiej trzepaczka do jajek, masa powinna szybko zgęstnieć, wtedy ściągnij ją z ognia i pozwól ostygnąć.
Do osobnej miski włóż ciepłe masło i miksuj na najwyższych obrotach miksera aż do uzyskania puszystej masy, powinno to zająć jakieś 5 min. Następnie do takiego puszystego masła dodawaj po łyżce chłodnego budyniu cały czas miksując. Krem gotowy. Czas nadziewać Nasze eklerki, ptysie i karpatkę oczywiście. Smacznego :)