Do góry

Desery Przepis na:

krem do karpatki/eklerków/ptysi I

krem do karpatki/eklerków/ptysi  I

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 650

Prosty i pyszny.

Składniki

  • 2 budynie waniliowe bez cukru
  • 750 ml mleka
  • 200 g miękkiego masła
  • 60 g cukru
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Po pierwsze budyń, niby każdy wie ale dla jasności napisze.

    Z przyszykowanej porcji mleka odlej szklankę i wlej do miski.

    Resztę mleka zagotuj.

    Budynie dodaj do zimnego mleka w misce dodaj do nich również cukier.

    Kiedy mleko w garnku się zagotuje wlej do niego mieszankę z miski.

    Mieszaj najlepiej trzepaczka do jajek, masa powinna szybko zgęstnieć, wtedy ściągnij ją z ognia i pozwól ostygnąć.

  2. Do osobnej miski włóż ciepłe masło i miksuj na najwyższych obrotach miksera aż do uzyskania puszystej masy, powinno to zająć jakieś 5 min.

    Następnie do takiego puszystego masła dodawaj po łyżce chłodnego budyniu cały czas miksując.

    Krem gotowy.

    Czas nadziewać Nasze eklerki, ptysie i karpatkę oczywiście.


    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń