Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ma same zalety , jest delikatny, o kremowej konsystencji, rozpływa się w ustach, a przy tym nie wymaga dużo pracy. Polecam. :)
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231937
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5043
Składniki
Żelatynę namoczyć w 100ml przegotowanej, ale zimnej wody, odstawić do napęcznienia. W misce wymieszać żółtka z cukrem , postawić na garnku z gotującą się wodą /tzw.kąpiel wodna/ i miksować, aż rozpuści się cukier, a masa podwoi swoją objętość.
Do żółtek wlać kawę, wymieszać do połączenia z masą żółtkową . Następnie dodać żelatynę i energicznie miksować, aby nie powstały grudki. Wszystko to wykonujemy cały czas podczas kąpieli wodnej. Masę zdjąć z ognia i wystudzić.
Kiedy masa kawowa będzie schłodzona, ubić śmietankę i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.
Krem przełożyć do małych szklaneczek lub pucharków i dowolnie udekorować. Wstawić do lodówki na ok 3 godziny.
Krem kawowy podawać schłodzony. SMACZNEGO!