Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny krem do biszkoptów, rolad a przede wszystkim tortu Pavlova.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 814
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1934
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 432
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 814
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1934
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 432
Składniki
Śmietanę przed ubiciem trzeba schłodzić, tylko zimna śmietana dobrze się ubije. Najlepiej żeby była to 36%, można też użyć 30% ale z większą zawartością tłuszczu jest po prostu łatwiej.
Śmietanę (z cukrem) ubijam na gęstą masę, osobno ubijam mascarpone. Następnie mieszam je za sobą. Czasem dodaję do śmietany cukier wanilinowy, czasem puder, ale najczęściej nie daję nic, krem jest wystarczająco słodki.
Jeżeli śmietanę i mascarpone ubija się osobno, a następnie delikatnie ze sobą miesza, krem się nie rozwodni. Nie trzeba wtedy ratować go żadną chemią.
Przemycamy zdrowie: Do kremu można dodać odrobinę płatków owsianych.