Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje się także do tart, ciasteczek i jako dekoracja babeczek.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 856
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5851
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9681
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 307
Składniki
Wlej śmietankę do rondelka i podgrzej, aby była gorąca, ale nie zagotowała się. Białą czekoladę podziel na mniejsze części. Wsyp ją do miski i przełóż pastę pistacjową o gładkiej konsystencji.
Kiedy śmietanka się podgrzeje, zalej nią przygotowaną czekoladę z pastą pistacjową. Mieszaj cały czas trzepaczką, aby nie było grudek. Może to chwilę potrwać. Wtedy przełóż całość do lodówki do całkowitego schłodzenia, najlepiej na całą noc.
Przelej masę do dużej miski od miksera. Dodaj mascarpone. Zacznij ubijać na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj obroty i miksuj tak długo aż krem pistacjowy do tortu będzie gęsty i puszysty.