Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje się także do tart, ciasteczek i jako dekoracja babeczek.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 333
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3764
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1292
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 333
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11132
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3764
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1292
Składniki
Wlej śmietankę do rondelka i podgrzej, aby była gorąca, ale nie zagotowała się. Białą czekoladę podziel na mniejsze części. Wsyp ją do miski i przełóż pastę pistacjową o gładkiej konsystencji.
Kiedy śmietanka się podgrzeje, zalej nią przygotowaną czekoladę z pastą pistacjową. Mieszaj cały czas trzepaczką, aby nie było grudek. Może to chwilę potrwać. Wtedy przełóż całość do lodówki do całkowitego schłodzenia, najlepiej na całą noc.
Przelej masę do dużej miski od miksera. Dodaj mascarpone. Zacznij ubijać na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj obroty i miksuj tak długo aż krem pistacjowy do tortu będzie gęsty i puszysty.