Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje się także do tart, ciasteczek i jako dekoracja babeczek.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424775
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10631
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336927
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4724
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424775
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10631
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336927
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4724
Składniki
Wlej śmietankę do rondelka i podgrzej, aby była gorąca, ale nie zagotowała się. Białą czekoladę podziel na mniejsze części. Wsyp ją do miski i przełóż pastę pistacjową o gładkiej konsystencji.
Kiedy śmietanka się podgrzeje, zalej nią przygotowaną czekoladę z pastą pistacjową. Mieszaj cały czas trzepaczką, aby nie było grudek. Może to chwilę potrwać. Wtedy przełóż całość do lodówki do całkowitego schłodzenia, najlepiej na całą noc.
Przelej masę do dużej miski od miksera. Dodaj mascarpone. Zacznij ubijać na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj obroty i miksuj tak długo aż krem pistacjowy do tortu będzie gęsty i puszysty.