Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje się także do tart, ciasteczek i jako dekoracja babeczek.
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 83
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16431
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 83
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16431
Składniki
Wlej śmietankę do rondelka i podgrzej, aby była gorąca, ale nie zagotowała się. Białą czekoladę podziel na mniejsze części. Wsyp ją do miski i przełóż pastę pistacjową o gładkiej konsystencji.
Kiedy śmietanka się podgrzeje, zalej nią przygotowaną czekoladę z pastą pistacjową. Mieszaj cały czas trzepaczką, aby nie było grudek. Może to chwilę potrwać. Wtedy przełóż całość do lodówki do całkowitego schłodzenia, najlepiej na całą noc.
Przelej masę do dużej miski od miksera. Dodaj mascarpone. Zacznij ubijać na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj obroty i miksuj tak długo aż krem pistacjowy do tortu będzie gęsty i puszysty.