Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje się także do tart, ciasteczek i jako dekoracja babeczek.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 314
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2233
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 985
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 314
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2233
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 985
Składniki
Wlej śmietankę do rondelka i podgrzej, aby była gorąca, ale nie zagotowała się. Białą czekoladę podziel na mniejsze części. Wsyp ją do miski i przełóż pastę pistacjową o gładkiej konsystencji.
Kiedy śmietanka się podgrzeje, zalej nią przygotowaną czekoladę z pastą pistacjową. Mieszaj cały czas trzepaczką, aby nie było grudek. Może to chwilę potrwać. Wtedy przełóż całość do lodówki do całkowitego schłodzenia, najlepiej na całą noc.
Przelej masę do dużej miski od miksera. Dodaj mascarpone. Zacznij ubijać na niskich obrotach. Stopniowo zwiększaj obroty i miksuj tak długo aż krem pistacjowy do tortu będzie gęsty i puszysty.