Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POZIOMKI JUŻ TUŻ TUŻ. A TEN DESER JEST NA TĘ PORĘ ROKU,LEKKI JAK PUSZEK I BARDZO SMACZNY
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Składniki
Żelatynę rozpuścić w małej ilosci wody Owoce opłukać i rozbić w mikserze.Mleko zagotwać, jajka umyć oddzielić białka od żółtek
Żółtka utrzeć z częscią cukru, wlewać powoli gorące mleko,mieszając,
Naczynie z żółtkami wstawić do większego garnka z gorącą wodą i ubijać aż masa stanie się gęsta
Przygtowaną masę wymieszać z żelatyną, a gdy przestygnie, z ubitą smietaną z resztą cukru i ubitą pianą z białek oraz owocami
Masę przelać do miseczk i wystudzić Można posypać poziomkami.