Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
POZIOMKI JUŻ TUŻ TUŻ. A TEN DESER JEST NA TĘ PORĘ ROKU,LEKKI JAK PUSZEK I BARDZO SMACZNY
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Żelatynę rozpuścić w małej ilosci wody Owoce opłukać i rozbić w mikserze.Mleko zagotwać, jajka umyć oddzielić białka od żółtek
Żółtka utrzeć z częscią cukru, wlewać powoli gorące mleko,mieszając,
Naczynie z żółtkami wstawić do większego garnka z gorącą wodą i ubijać aż masa stanie się gęsta
Przygtowaną masę wymieszać z żelatyną, a gdy przestygnie, z ubitą smietaną z resztą cukru i ubitą pianą z białek oraz owocami
Masę przelać do miseczk i wystudzić Można posypać poziomkami.