Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny lekki krem do tortu
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4742
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4724
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44564
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 255
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4742
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4724
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44564
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 255
Składniki
Białą czekoladę należy połamać i rozpuścić w śmietanie kremówce na małym ogniu. Całkowicie wystudzić. Bardzo schłodzoną masę śmietanowo- czekoladową, ubijamy dosypując śmietan-fix.
Gotujemy budyń; możemy użyć z torebki lub zrobić samemu. W kubku rozrabiamy z mlekiem obie mąki i cukry. Wlewamy na resztę gotującego się mleka i gotujemy. Studzimy.
Kostkę miękkiego masła ucieramy na gładką masę i dodajemy zimny budyń tak aby masy się połączyły.
Do wyżej przygotowanej masy maślano-budyniowej dodajemy stopniowo, po jednej łyżce, ubitą śmietanę z czekoladą, miksując na najniższych obrotach.
Przed dekoracją dobrze jest jeszcze potrzymać trochę masę w lodówce.