Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 571 Ocena: 21261
Dodano: 22.05.2013
Odsłon: 24212
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Białą czekoladę należy połamać i rozpuścić w śmietanie kremówce na małym ogniu. Całkowicie wystudzić. Bardzo schłodzoną masę śmietanowo- czekoladową, ubijamy dosypując śmietan-fix.
Gotujemy budyń; możemy użyć z torebki lub zrobić samemu. W kubku rozrabiamy z mlekiem obie mąki i cukry. Wlewamy na resztę gotującego się mleka i gotujemy. Studzimy.
Kostkę miękkiego masła ucieramy na gładką masę i dodajemy zimny budyń tak aby masy się połączyły.
Do wyżej przygotowanej masy maślano-budyniowej dodajemy stopniowo, po jednej łyżce, ubitą śmietanę z czekoladą, miksując na najniższych obrotach.
Przed dekoracją dobrze jest jeszcze potrzymać trochę masę w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ola100 24 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
tylko balabym sie zeby mi sie nie zwazyl trzeba miec odpowiednia temperature0 Kto głosował? | Odpowiedz

Zazula1 23 maja 2013Zgłoś do usunięcia
Fajny kremik,do książki i kciuk:)0 Kto głosował? | Odpowiedz