Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny lekki krem do tortu
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15195
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4333
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8953
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17592
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1743
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15195
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4333
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8953
Składniki
Białą czekoladę należy połamać i rozpuścić w śmietanie kremówce na małym ogniu. Całkowicie wystudzić. Bardzo schłodzoną masę śmietanowo- czekoladową, ubijamy dosypując śmietan-fix.
Gotujemy budyń; możemy użyć z torebki lub zrobić samemu. W kubku rozrabiamy z mlekiem obie mąki i cukry. Wlewamy na resztę gotującego się mleka i gotujemy. Studzimy.
Kostkę miękkiego masła ucieramy na gładką masę i dodajemy zimny budyń tak aby masy się połączyły.
Do wyżej przygotowanej masy maślano-budyniowej dodajemy stopniowo, po jednej łyżce, ubitą śmietanę z czekoladą, miksując na najniższych obrotach.
Przed dekoracją dobrze jest jeszcze potrzymać trochę masę w lodówce.