Do góry

Desery Przepis na:

Kremówka kokosowa

Kremówka kokosowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1692

Dodano:

Odsłon: 2751

Kremówka kokosowa- pyszny wypiek na każdą okazję!

Składniki

  • Ciasto:
  • 0,5 margaryny
  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szkl cukru
  • 4 żółtka
  • powidło
  • KREM:
  • budyń w proszku śmietankowy 3 szt
  • 6 łyżek cukru
  • 1 litr mleka
  • Masa kokosowa:
  • 20 dag kokosu
  • 2 jaja
  • 0,5 margaryny
  • 0,5 szkl cukru
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto:

    Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie zagniatamy ciasto z margaryny, żółtek i mąki i proszku do pieczenia. Wykładamy do foremki 25/36 wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy dowolnym powidłem.

  2. Krem:

    W niedużej ilości mleka rozrabiamy budynie. Pozostałe zagotowujemy z cukrem i wlewamy na gotujące mleko budynie, gotujemy do gęstości i lekko studzimy. Dajemy na ciasto.

  3. Masa kokosowa:

    Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka mieszamy. Wsypujemy kokos i roztopioną chłodną margarynę. Dajemy na budyń, pieczemy 45 minut w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń