Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremówka kokosowa- pyszny wypiek na każdą okazję!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2261
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1379
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 513
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3550
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1205
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2261
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1379
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 513
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3550
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1205
Składniki
Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie zagniatamy ciasto z margaryny, żółtek i mąki i proszku do pieczenia. Wykładamy do foremki 25/36 wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy dowolnym powidłem.
Krem: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budynie. Pozostałe zagotowujemy z cukrem i wlewamy na gotujące mleko budynie, gotujemy do gęstości i lekko studzimy. Dajemy na ciasto.
Masa kokosowa: Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka mieszamy. Wsypujemy kokos i roztopioną chłodną margarynę. Dajemy na budyń, pieczemy 45 minut w 180 stopniach.