Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremówka kokosowa- pyszny wypiek na każdą okazję!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrem. Następnie zagniatamy ciasto z margaryny, żółtek i mąki i proszku do pieczenia. Wykładamy do foremki 25/36 wyścielonej papierem do pieczenia. Ciasto smarujemy dowolnym powidłem.
Krem: W niedużej ilości mleka rozrabiamy budynie. Pozostałe zagotowujemy z cukrem i wlewamy na gotujące mleko budynie, gotujemy do gęstości i lekko studzimy. Dajemy na ciasto.
Masa kokosowa: Białka ubijamy z cukrem. Wlewamy żółtka mieszamy. Wsypujemy kokos i roztopioną chłodną margarynę. Dajemy na budyń, pieczemy 45 minut w 180 stopniach.