Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, kwaskowata marakuja i aromatyczny kokos doskonale się łączą :-)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1681
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1477
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1681
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1477
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Składniki
CIASTO KRUCHE: 1. Z podanych składników zarób ciasto.
MASA II: 1. Z podanych składników ugotuj budyń.
CIASTO KOKOSOWE: 1. Ubij białka ze szczyptą soli. 2. Dodaj cukier i ubij. 3. Dodaj żółtka i ponownie ubij. 4. Dodaj kokos i roztopione masło i ubij do momentu połączenia składników.
WYKONANIE CIASTA: 1. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż ciasto kruche. 2. Na ciasto kruche wyłóż marakuja curd. 3. Na marakuja curd wyłóż ciepły budyń. 4. Na wierzch wyłóż ciasto kokosowe. 5. Całość piecz 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. 6. Smacznego :-)