Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, kwaskowata marakuja i aromatyczny kokos doskonale się łączą :-)
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 38
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 90
Składniki
CIASTO KRUCHE: 1. Z podanych składników zarób ciasto.
MASA II: 1. Z podanych składników ugotuj budyń.
CIASTO KOKOSOWE: 1. Ubij białka ze szczyptą soli. 2. Dodaj cukier i ubij. 3. Dodaj żółtka i ponownie ubij. 4. Dodaj kokos i roztopione masło i ubij do momentu połączenia składników.
WYKONANIE CIASTA: 1. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż ciasto kruche. 2. Na ciasto kruche wyłóż marakuja curd. 3. Na marakuja curd wyłóż ciepły budyń. 4. Na wierzch wyłóż ciasto kokosowe. 5. Całość piecz 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 180C. 6. Smacznego :-)