Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne kremówki z truskawkami. Idealne do popołudniowej kawki. Podany przepis jest na formę o wymiarach 25 x 36 cm.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2125
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1539
Składniki
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i umieszczamy na durszlaku żeby ociekły. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Dno blachy pokrywamy słomkami ptysiowymi.
Zimną śmietankę ubijamy w większej misce razem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Gdy śmietana będzie już gęsta, stopniowo dodajemy serek mascarpone cały czas miksując. Połową masy śmietankowej pokrywamy słomki ptysiowe. Masę rozsmarowujemy równo.
Na warstwę masy śmietankowej układamy przekrojone na połówki truskawki.
Na ułożoną warstwę truskawek wykładamy pozostałą masę śmietankową, równamy.
Na masę śmietankową układamy kolejną, ostatnią warstwę ze słomek ptysiowych.
Blachę z kremówkami owijamy folią spożywczą i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Po kilkugodzinnym chłodzeniu możemy ciasto wyjąć z formy, pokroić na porcję.
Smacznego!!!