Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne ciasto z masą waniliową. Ciasto miodowe nie wymaga pieczenia kilka dni wcześniej nawet po wystudzeniu pozostaje miękkie!!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5411
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5411
Składniki
Ciasto miodowe: Mąkę i sodę przesiać, dodać cukier puder i jajko. Margarynę i miód roztopić i dodać do mąki. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Piec około 12-15min. w temp. 170"
Masa: Odlać trochę mleka do rozrobienia mąki. Do zagotowanego mleka dodać margarynę oraz cukier, kiedy margaryna się rozpuści dodać mleko z mąką. Energicznie wymieszać aby nie powstały grudki... Gorącą masę wylać na ciasto
Przełożenie ciasta: Biszkopt Połowa masy Ciasto miodowe Masa Biszkopt Dowolna dekoracja.