Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne delikatne ciasto z masą waniliową. Ciasto miodowe nie wymaga pieczenia kilka dni wcześniej nawet po wystudzeniu pozostaje miękkie!!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Składniki
Ciasto miodowe: Mąkę i sodę przesiać, dodać cukier puder i jajko. Margarynę i miód roztopić i dodać do mąki. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki. Piec około 12-15min. w temp. 170"
Masa: Odlać trochę mleka do rozrobienia mąki. Do zagotowanego mleka dodać margarynę oraz cukier, kiedy margaryna się rozpuści dodać mleko z mąką. Energicznie wymieszać aby nie powstały grudki... Gorącą masę wylać na ciasto
Przełożenie ciasta: Biszkopt Połowa masy Ciasto miodowe Masa Biszkopt Dowolna dekoracja.