Do góry

Desery Przepis na:

Królewicz

Królewicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 109 Ocena: 5186

Dodano:

Odsłon: 13406

Pyszne delikatne ciasto z masą waniliową. Ciasto miodowe nie wymaga pieczenia kilka dni wcześniej nawet po wystudzeniu pozostaje miękkie!!

Składniki

  • Ciasto miodowe:
  • 1.5 szkl. mąki tortowej
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 1/2 kostki margaryny Kasia
  • 2 łyżki miodu
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody
  • Masa:
  • 1/2 l. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki mąki tortowej i 2 ziemniaczanej
  • Dodatkowo upiec 2 jasne biszkopty lub jeden większy i przekroić
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto miodowe:
    Mąkę i sodę przesiać, dodać cukier puder i jajko. Margarynę i miód roztopić i dodać do mąki. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
    Piec około 12-15min. w temp. 170"

  2. Masa:
    Odlać trochę mleka do rozrobienia mąki.
    Do zagotowanego mleka dodać margarynę oraz cukier, kiedy margaryna się rozpuści dodać mleko z mąką. Energicznie wymieszać aby nie powstały grudki... Gorącą masę wylać na ciasto

  3. Przełożenie ciasta:

    Biszkopt
    Połowa masy
    Ciasto miodowe
    Masa
    Biszkopt

    Dowolna dekoracja.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maxymil 14 maja 2013 ale smaka narobiłaś ,wygląda bardzo smakowicie,po pracy biegne do Biklego moż tam coś podobnego trafie prosimy o więcej odemnie duża piąteczka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń