Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy na drugi dzień.
Sycylijski deser - rurki z serem riccotta, pistacjami i gorzką czekoladą. Prz...
Odsłon: 11905
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 863
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 64
Puszyste kluseczki kładzione , podane na słodko to szybki obiad gotowy w kwad...
Odsłon: 863
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 64
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia taką samą w jakiej upieczemy kruche ciasto. Piec w temperaturze 160- 180 stopni.
Ciasto kruche: Zarobić ciasto,podzielić na 2 części,upiec 2 placki w jednakowych formach. Masa: z mleka ,mąki, cukru ugotować budyń.Do gorącego budyniu dodać margarynę i dobrze wymieszać.Gorącą masą przekładać placki. Placek kruchy-masa-biszkopt -masa-placek kruchy-polewa
Przepisy Desery
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Desery
Ciasto rabarbarowe z truskawkami
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 5
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Rabarbar jest popularnym składnikiem wiosennym, a przygotowanie tarty z jego...
Odsłon: 29