Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inna krówka z warstwą wiśniową i pianką.Ciasto warstwowe bardzo dobre.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
biszkopt-Żółtka zalewamy octem, potem mieszamy.Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po trochu żółtek, ubijamy. Przesiewamy mąki z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,dolewając olej. Wykładamy do blachy (30x40),z papierem do pieczenia. Pieczemy ok.30 min.175*. warstwa wiśniowa- Dżem przełożyć do garnka,wsypać suchą żelatynę.Dobrze wymieszać. Odstawić do napęcznienia.Podgrzać do rozpuszczenia żelatyny.Odstawić do gęstnienia.Posmarować biszkopt
warstwa herbatników i masy krówkowej-Ciastka ułożyć na dżemie. Miękką masą posmarować.
pianka i herbatniki- Kawę i żelatynę rozpuścić we wrzątkach, każdą osobno, potem połączyć razem.Odstawić do letniego,od czasu do czasu mieszając.Śmietanę schłodzoną ubić z cukrem, potem śnieżką. Następnie dolewać żelatyno-kawę i zmiksować krótko.Wyłożyć na ciasto a na niego warstwę herbatników.
polewa- Na parze rozpuścić składniki i letnim posmarować herbatniki.