Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 16539
Dodano: 16.03.2017
Odsłon: 5511
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim.
Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.).
Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek.
Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki.
I znów kładziemy warstwę masy krówkowej.
Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście.
Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny.
Na orzechu wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)