Do góry

Desery Przepis na:

Krówka z kremem karpatkowym

Krówka z kremem karpatkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10265

Dodano:

Odsłon: 4515

To ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.

Składniki

  • herbatniki pełnoziarniste 20 dag
  • masa krówkowa 15 dag
  • orzeszki ziemne 10 dag
  • opakowanie kremu do karpatki
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • kakao do posypania
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim.
    Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.).
    Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek.
    Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki.
    I znów kładziemy warstwę masy krówkowej.
    Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście.
    Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny.
    Na orzechu wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń