Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5265
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4039
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1468
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 345
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste i szybkie do p...
Odsłon: 5265
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4039
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 1468
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 345
Składniki
Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim. Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.). Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek. Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki. I znów kładziemy warstwę masy krówkowej. Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście. Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny. Na orzechu wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.