Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wykonamy w ekspresowym tempie. Niespodziewani goście będą zachwyceni.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 528
Przepis dnia
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 43148
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 528
Przepis dnia
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 43148
Składniki
Każde ciastko polewamy łyżką mleka i lekko rozprowadzamy po nim. Polane herbatniki układamy w formie (21 X 21 cm.). Gdy już zapełnimy formę , herbatniki pokrywamy warstwą masy krówkowej , a na nią wykładamy następną warstwę ciastek. Teraz pędzelkiem maczanym w mleku lekko nawilżamy herbatniki. I znów kładziemy warstwę masy krówkowej. Orzechy grubo siekamy i rozsypujemy po cieście. Krem karpatkowy wykonujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i dodajemy 2 łyżki soku z cytryny. Na orzechu wykładamy krem , wyrównujemy boki i oprószamy kakaem.