Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Maruda mąż w domu...ciepło, nie ma nic słodkiego...serniczki postały więc na potrzebe chwili:
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24072
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16877
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 325
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24072
Składniki
Żelatynę wsypać do miseczki, zalać 1 łyżeczką zimnej wody, wymieszać. Do misy miksera przełożyć ser i zacząć miksować na małych obrotach, dodając po 1 łyżce kajmaku. Żelatynę zalewamy 1 łyżką gorącej wody i mieszamy aż sie rozpuści. Dodajemy do miksującej się masy.Do kieliszków wkładamy po 1 łyżeczce wiśni w syropie bądź innych owoców. Na to wykładamy masę serową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny do stężeniaja.