Do góry

Desery Przepis na:

Kroysanty z marcepanem i czekoladą

Kroysanty z marcepanem i czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 1215

Dodano:

Odsłon: 187

Smaczne i bardzo szybkie do przygotowania. Ciasto francuskie nadziewane czekoladą truflową i marcepanem to pyszne połączenie.

Składniki

  • gotowe ciasto francuskie 1 opakowanie
  • masa marcepanowa 10 dag
  • czekolada z nadzieniem truflowym 10 dag
  • jajko 1 szt
  • mleko 2 łyżki
  • cukier waniliowy 1 łyżeczka
  • opcjonalnie cukier puder
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kroysanty z marcepanem i czekoladą

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1-2 godziny w temp pokojowej. Następnie pokroić na 6 trójkątów. Na brzegu szerszej strony trójkąta ułożyć 2 kostki czekolady i kawałek masy marcepanowej.

  2. Zwinąć, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i cukrem waniliowym.

  3. Blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor.
    Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 26 października Z chęcią zjedlibyśmy je na śniadanie, mniam :)!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń