Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i bardzo szybkie do przygotowania. Ciasto francuskie nadziewane czekoladą truflową i marcepanem to pyszne połączenie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117713
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117713
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8219
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3058
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1914
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1443
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć z lodówki i pozostawić na 1-2 godziny w temp pokojowej. Następnie pokroić na 6 trójkątów. Na brzegu szerszej strony trójkąta ułożyć 2 kostki czekolady i kawałek masy marcepanowej.
Zwinąć, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować jajkiem wymieszanym z mlekiem i cukrem waniliowym.
Blaszkę z rogalikami włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.