Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre, trochę pracochłonne,ale naprawdę warto.
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 952
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 284
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 61
Polecam.
Odsłon: 952
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 284
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę dodać masło,posiekać nożem,następnie.cukier,żółtka jaj i śmietanę szybko zagnieść,zawinąć w folię włożyć na 1/2 godz do lodówki.W tym czasie przygotować foremki na babeczki ja posmarowałam pędzelkiem maczanym o oleju
Schłodzone ciasto rozwałkować,podsypując mąką wycinać jedną foremką kółka i powkładać do foremek.Piec w 175 stopniach na złoty kolor/ok 20-25 min /
KREM
Śmietanę ubić na sztywna z śmitanfiksem dodać 2 łyżki cukru /ja próbuję /i dosładzam tak jak lubię.Do ubitej śmietany dodać serek i jeszcze chwilę ubijać.
Krem włożyć do rękawa i wyciskać na zimne babeczki.
Włożyć do lodówki najlepsze są na drugi dzień.ponieważ kruche ciasto w tym samym dniu jest twarde.