Bardzo dobre, trochę pracochłonne,ale naprawdę warto.
Kruche babeczki
Składniki
- kruche ciasto
- mąka tortowa, 2,5szkl
- cukier, 3/4 szkl
- żółtka, 3 szt
- masło lub dobra margaryna, 25dag
- śmietana 18%, 3 łyżki
- krem
- Śmietana kremówka, 250ml
- serek mascarpone, 1 op
- śmietanfix, 1 op
Składniki
- kruche ciasto
- mąka tortowa, 2,5szkl
- cukier, 3/4 szkl
- żółtka, 3 szt
- masło lub dobra margaryna, 25dag
- śmietana 18%, 3 łyżki
- krem
- Śmietana kremówka, 250ml
- serek mascarpone, 1 op
- śmietanfix, 1 op

Etapy przygotowania
Mąkę przesiać na stolnicę dodać masło,posiekać nożem,następnie.cukier,żółtka jaj i śmietanę szybko zagnieść,zawinąć w folię włożyć na 1/2 godz do lodówki.W tym czasie przygotować foremki na babeczki ja posmarowałam pędzelkiem maczanym o oleju
Schłodzone ciasto rozwałkować,podsypując mąką wycinać jedną foremką kółka i powkładać do foremek.Piec w 175 stopniach na złoty kolor/ok 20-25 min /
KREM
Śmietanę ubić na sztywna z śmitanfiksem dodać 2 łyżki cukru /ja próbuję /i dosładzam tak jak lubię.Do ubitej śmietany dodać serek i jeszcze chwilę ubijać.
Krem włożyć do rękawa i wyciskać na zimne babeczki.
Włożyć do lodówki najlepsze są na drugi dzień.ponieważ kruche ciasto w tym samym dniu jest twarde.
Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889
Ostatnio komentowane przepisy

Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 98

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 226
Czas na świąteczne wędzenie.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Kolendra
Odsłon: 149

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 889



Składniki
- kruche ciasto
- mąka tortowa, 2,5szkl
- cukier, 3/4 szkl
- żółtka, 3 szt
- masło lub dobra margaryna, 25dag
- śmietana 18%, 3 łyżki
- krem
- Śmietana kremówka, 250ml
- serek mascarpone, 1 op
- śmietanfix, 1 op
Mąkę przesiać na stolnicę dodać masło,posiekać nożem,następnie.cukier,żółtka jaj i śmietanę szybko zagnieść,zawinąć w folię włożyć na 1/2 godz do lodówki.W tym czasie przygotować foremki na babeczki ja posmarowałam pędzelkiem maczanym o oleju
Schłodzone ciasto rozwałkować,podsypując mąką wycinać jedną foremką kółka i powkładać do foremek.Piec w 175 stopniach na złoty kolor/ok 20-25 min /
KREM
Śmietanę ubić na sztywna z śmitanfiksem dodać 2 łyżki cukru /ja próbuję /i dosładzam tak jak lubię.Do ubitej śmietany dodać serek i jeszcze chwilę ubijać.
Krem włożyć do rękawa i wyciskać na zimne babeczki.
Włożyć do lodówki najlepsze są na drugi dzień.ponieważ kruche ciasto w tym samym dniu jest twarde.
do ulubionych...
O Jezu jak to cudnie wygląda:-) chyba mi wyobraźnia nawala,bo normalnie prawie czuję zapach tej potrawy:-) Do ulubionych:-)
Połączenie grzybów i szpinaku -- to poprostu musi smakować pysznie :)