Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1929
Dodano: 10.03.2013
Odsłon: 14813
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę przesiać na stolnicę dodać masło,posiekać nożem,następnie.cukier,żółtka jaj i śmietanę szybko zagnieść,zawinąć w folię włożyć na 1/2 godz do lodówki.W tym czasie przygotować foremki na babeczki ja posmarowałam pędzelkiem maczanym o oleju
Schłodzone ciasto rozwałkować,podsypując mąką wycinać jedną foremką kółka i powkładać do foremek.Piec w 175 stopniach na złoty kolor/ok 20-25 min /
KREM
Śmietanę ubić na sztywna z śmitanfiksem dodać 2 łyżki cukru /ja próbuję /i dosładzam tak jak lubię.Do ubitej śmietany dodać serek i jeszcze chwilę ubijać.
Krem włożyć do rękawa i wyciskać na zimne babeczki.
Włożyć do lodówki najlepsze są na drugi dzień.ponieważ kruche ciasto w tym samym dniu jest twarde.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

marysia11082 11 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Dziękuję pięknie za miłe komentarze,te babeczki robiłam pierwszy raz,no cóż człowiek całe życie się uczy.4 Kto głosował? | Odpowiedz

MEGI110278 11 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe...ja się wspomagam gotowymi babeczkami ;-(...ale skoro mam już super przepis - nie mogę nie skorzystać ! ! !
Pozdrawiam
4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 11 marca 2013Zgłoś do usunięcia
bardzo fajne proporcje na kruche ciasto, na pewno szybciutko wypróbuję, 5czka :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

WZ-tek 10 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Wspaniale te Twoje babeczki -5 !!!4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Cudnie ci wyszły te babeczki i zdjęcie bardzo ładne, pozdrawiam :))) 54 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 10 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Marysiu, ja chętnie wpadnę do Ciebie choć na jedną babeczkę, super 54 Kto głosował? | Odpowiedz

pierozki2 10 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Ja kupuje gotowe spody do babeczek aby nie pierdzielić się5 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 10 marca 2013Zgłoś do usunięcia
slicznie wygladaja :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Nukleon 10 marca 2013Zgłoś do usunięcia
Na pewno warto trochę się napracować:) Wygladają apetycznie.4 Kto głosował? | Odpowiedz