Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie i pyszne ? Kruche babeczki z pyszną masą ! Polecam babeczki /które możemy upiec nawet kilka dni wcześniej/ z masą z serka mascarpone i masy krówkowej /która nie "podchodzi wodą" i nie rozmiękcza babeczek/ z przysłowiową wisienką na szczycie:)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15071
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8784
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8285
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15071
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8784
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 650
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8285
Składniki
Przygotowujemy babeczki: mąkę i cukier puder przesiewamy, dodajemy sól,żółtka i zimne pokrojone masło. Początkowo wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Ciasto możemy użyć od razu albo schłodzić najpierw w lodówce.
Ciastem wylepiamy natłuszczone foremki i nakłuwamy widelcem lub wykałaczką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 min. Odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone mieszamy z dodawaną porcjami masą krówkową. Przygotowaną masą napełniamy dobrze wystudzone korpusy babeczek i ozdabiamy drylowanymi wiśniami /mogą być świeże, z kompotu lub nalewki:)/