Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, słodkie i pyszne ? Kruche babeczki z pyszną masą ! Polecam babeczki /które możemy upiec nawet kilka dni wcześniej/ z masą z serka mascarpone i masy krówkowej /która nie "podchodzi wodą" i nie rozmiękcza babeczek/ z przysłowiową wisienką na szczycie:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1868
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1624
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1566
Składniki
Przygotowujemy babeczki: mąkę i cukier puder przesiewamy, dodajemy sól,żółtka i zimne pokrojone masło. Początkowo wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Ciasto możemy użyć od razu albo schłodzić najpierw w lodówce.
Ciastem wylepiamy natłuszczone foremki i nakłuwamy widelcem lub wykałaczką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez ok. 15 min. Odstawiamy do wystudzenia. Serek mascarpone mieszamy z dodawaną porcjami masą krówkową. Przygotowaną masą napełniamy dobrze wystudzone korpusy babeczek i ozdabiamy drylowanymi wiśniami /mogą być świeże, z kompotu lub nalewki:)/