Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne kruche babeczki z owocami, galaretką i bitą śmietaną, posypane startą czekoladą
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 922
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Z mąki, margaryny, żółtek, proszku do pieczenia, cukru wanilinowego i cukru pudru zagnieść ciasto. Włożyć na pół godziny do zamrażarki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim foremki. Piec w temperaturze 180st ok 20 min Śmietankę ubić z cukrem wanilinowym. Galaretkę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Owoce pokroić na kawałki. Wystudzone babeczki napełnić owocami, pokrojonymi kostkami galaretki, bitą śmietaną i posypać startą czekoladą Smacznego!