Do góry

Desery Przepis na:

Kruche biszkopty z fiołkami

Kruche biszkopty z fiołkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 882 Ocena: 18402

Dodano:

Odsłon: 383

Pyszne domowe kruche biszkopty z fiołkami. Moje pierwsze okazy przydomowych pachnących fiołków.

Składniki

  • miękkie masło lub margaryna 250 g
  • mąka pszenna 340 g
  • cukier puder 140 g
  • 1 jajko
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy 1/2 łyżeczki
  • mąka ziemniaczana 2-3 łyżki
  • kilkadziesiąt fiołków ew. płatki róży
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kruche biszkopty z fiołkami

Przygotowanie

  1. Wychodzi około 30 sporych biszkoptów.
    Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia.
    Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym.
    Dodać łyżkę mąki i jajka, dobrze utrzeć.
    Dalej ucierając porcjami dodawać mąkę.
    Z gotowej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego.
    Kulki przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia w sporej odległości od siebie.
    Każdą kulkę lekko spłaszczyć, nałożyć fiołki, lub płatki fiołków, lekko je docisnąć.
    Ja dodałam jeszcze suszone płatki róż.


  2. Biszkopty piec w 160 C około 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 15 kwietnia Wlasnie kandyzowalam fiolki, a jestem takim lakomczuchem, ze je zjadam, zanim zdaze cos upiec, albo zrobic jakis deserek.
Moze jednak na ciasteczka wystarczy? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 14 kwietnia Urocze i bardzo smakowite ciasteczka <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 14 kwietnia Takich ciasteczek jeszcze nie jadłam :) Przepis warty wypróbowania :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń