Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe kruche biszkopty z fiołkami. Moje pierwsze okazy przydomowych pachnących fiołków.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10343
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2980
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2068
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10343
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2980
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2068
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 794
Składniki
Wychodzi około 30 sporych biszkoptów. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać łyżkę mąki i jajka, dobrze utrzeć. Dalej ucierając porcjami dodawać mąkę. Z gotowej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Kulki przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia w sporej odległości od siebie. Każdą kulkę lekko spłaszczyć, nałożyć fiołki, lub płatki fiołków, lekko je docisnąć. Ja dodałam jeszcze suszone płatki róż.
Biszkopty piec w 160 C około 15-20 minut.