Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe kruche biszkopty z fiołkami. Moje pierwsze okazy przydomowych pachnących fiołków.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10640
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4730
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424784
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10640
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336930
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4730
Składniki
Wychodzi około 30 sporych biszkoptów. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem i waniliowym. Dodać łyżkę mąki i jajka, dobrze utrzeć. Dalej ucierając porcjami dodawać mąkę. Z gotowej masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Kulki przełożyć na blaszkę z papierem do pieczenia w sporej odległości od siebie. Każdą kulkę lekko spłaszczyć, nałożyć fiołki, lub płatki fiołków, lekko je docisnąć. Ja dodałam jeszcze suszone płatki róż.
Biszkopty piec w 160 C około 15-20 minut.