Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruchutkie i słodkie ciasteczka!
Żurawinę drobno siekamy i umieszczamy w misce z pozostałymi składnikami. Za pomocą tępego noża siekamy masło, a na koniec zagniatamy ciasto. Masę dzielimy na kilka mniejszych części by szybko można było je potem rozwałkować. Tak przygotowane ciasto schładzamy w lodówce, gdy będzie już twarde wyciągamy je partiami, rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy dowolne kształty. Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 18-20 minut (im cieniej rozwałkujecie tym krócej należy je piec). Upieczone ciastka ściągamy z blachy dopiero, gdy wystygną. Czynności te powtarzamy z resztą ciasta.
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 556
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 41
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delik...
Odsłon: 672406
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 556
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 41
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Każdy ma swój ulubiony przepis na placki. Jedni kochają chrupiące, inni delik...
Odsłon: 672406
Składniki
Żurawinę drobno siekamy i umieszczamy w misce z pozostałymi składnikami. Za pomocą tępego noża siekamy masło, a na koniec zagniatamy ciasto. Masę dzielimy na kilka mniejszych części by szybko można było je potem rozwałkować. Tak przygotowane ciasto schładzamy w lodówce, gdy będzie już twarde wyciągamy je partiami, rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy dowolne kształty. Ciastka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 18-20 minut (im cieniej rozwałkujecie tym krócej należy je piec). Upieczone ciastka ściągamy z blachy dopiero, gdy wystygną. Czynności te powtarzamy z resztą ciasta.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Filadelfia - szybki deser bez pieczenia
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Ciasto Filadelfia - szybki deser bez pieczenia
Idealny deser na lato, który przygotujecie je bez użycia piekarnika. Kruchy s...
Odsłon: 37
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 77